Upplevelser

Höga Kusten erbjuder ett dramatiskt landskap, med vackra vyer. Här kan du uppleva fartfyllda aktiviteter, så väl som lugnet. Det blir vad du gör det till. Du kan besöka olika sevärdheter, eller ägna dig åt en mängd olika aktiviteter som är mer eller mindre fartfyllda och nervkittlande. Höga Kusten har något som passar alla!

Sevärdheter Höga Kusten

Upplevelser på Höga kustenPå Höga Kusten finns en militär anläggning, från kalla kriget. Det är Hemsö Fästning. Denna ligger placerad nere i Storrådberget på Hemsön. En annan sevärdhet är Murberget Länsmuseet Västernorrland. Det är här du hittar berättelser om just Västernorrland. Det finns både fasta och tillfälliga utställningar.

Är du på Höga kusten ska du inte heller missa Naturum. Det ligger med Skulebergets naturreservat som närmaste granne och Skuleskogens nationalpark bara ett stenkast bort. Naturum består av utställningar och guidade turer på både Skuleberget och Skuleskogen.

Höga Kusten har även flera naturreservat som är värda ett besök. Bland annat Rotsidan, Trysunda och Norrfällsviken.

Andra sevärdheter och besöksmål är tunnbrödsbakning på Mjällom, Högakustenbron, Junsele djurpark, Paradiset, Mannaminne, Höga Kusetn båtarna, Fjällräven Outlet, Technichus och box whisky destillery. Det finns även flera museer och hembygdsgårdar att besöka.

Aktiviteter Höga Kusten

Det finns en mängd olika aktiviteter att göra när man besöker Höga Kusten. Du kan dels klätta med Via Ferrata, på Skuleberget. Upptäck Hallsta ski, som erbjuder skidåkning på vintern och löpning eller mountainbike på sommaren. Skuleskogen erbjuder makalösa vandringar och dessutom så finns det vandring, paddling, cykling och klättring så väl som bäversafari, hundspann, flottfärder, rovdjursspaning och fiske.

Så oavsett om du besöker Höga Kusten för att se på olika saker eller om du vill aktivera dig med fartfyllda saker så finns här alla möjligheter. Det går dessutom att kombinera aktiviteter med sevärdheter då många sker i anslutning till varandra.