Restauranger

På Höga Kusten finns det gott om olika smaker. Smaka på vildfångad lax, älgfilé med lingon eller smörstekta kantareller. Du kan äta på högklassiga restauranger, smaka på prisbelönade drycker, besöka gårdsbutiker, eller varför inte Sveriges äldsta tunnbrödsbageri. Njut även av ost, choklad och mycket mer.

Restauranger på Höga kustenDet finns både caféer och restauranger att besöka på Höga Kusten. På Kafé Murberget hittar ni bullar, kakor, smörgåsar, kaffe och dricka. Ett annat café är Toppstugan, som ligger på Skulebergets topp. Högabonden fyr & vandrarhem erbjuder både fika och lunch och middag.

Är det en middag du är ute efter så finns det många olika restauranger att välja mellan. Dels har du Hotell Höga Kusten, med utsikt över Ångermanälven och Högakustenbron. Du har även Ulvö Hotell och restaurang med en meny för varje säsong.

Vackra utsikter

En av de vackraste utsikterna, samt god mat, finns på Hemsö Fästning krog och konferens och på restaurang Stadt är det en hemma hos känsla.

Andra restauranger på Höga Kusten är Solporten, Matverkstan, Safir, safari, Nipan, Kajen, och många fler.

Ni hittar pizza, pasta, kinamat så väl som lokala råvaror som har alla vilda smaker från norr. Det gör att det finns mat och fika som passar alla smaker. Vilken eller vilka restauranger som passar just er, beror på var på Höga Kusten ni befinner er.

Ett måste är att besöka gårdsbutiker som finns lite varstans, som erbjuder lokala varor och även bjuder på goda rätter att äta.

Sveriges äldsta tunnbrödsbageri är även det ett måste, de heter Mjälloms tunnbröd. Det finns en bagarstuga hör där det bakas tunnbröd efter farmor Ruts recept. Här finns ett besökscenter, där du kan lära dig mer om tunnbrödet och i bagarstuga No.1 kan du få se hur det går till att baka tunnbröd på traditionellt vis. Du kan även testa på att få baka själv!